Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü, temelleri 1989 yılında atılan ancak geçtiğimiz yıllarda işleyişine ara veren, işleyişi boyunca gerek yurtiçinde gerek yurt dışında birçok organizasyonlar düzenleyen ve iştirak eden Kamu Yönetimi Kulübü’nün devamı niteliğindedir. Daha çok konu üzerine daha geniş kitlelere ulaşmak maksadıyla resmi olarak 22.11.2013 tarihinde M.Ü. Öğrenci Kulüpleri Koordinasyon Kurulu tarafından onaylanarak kurulmuştur. Danışmanlığında, kulübün Türk-Avrupa ilişkileri çerçevesinde icra edilen faaliyetlerini geliştirmesine çok büyük katkılar sağlayan Prof. Dr. Esra Hatipoğlu bulunmaktadır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü’nün temel amacı üyelerinin kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanında bilgilenmelerini ve farklı bakış açıları kazanmalarını, çeşitli aktivitelerle liderlik özelliklerini ve katılımcı ruhlarını geliştirmelerini, ayrıca bölüm mezunları, öğrencileri ve öğretim elemanlarının aralarındaki bağın geliştirilmesini sağlamaktır. Ayrıca bölümümüze gelen yabancı öğrencilerin kolay entegrasyonu ve başarılı bir eğitim yılı geçirmelerine yardımcı olmak da kulübümüzün gayeleri arasındadır. Zira kulübümüz, Kamu Yönetimi Bölümü bünyesindeki tek öğrenci kulübü olarak çalışmaktadır.

Kuruluşundan çok kısa bir süre sonra modern işletmeler organizasyon modelini örnek alarak oluşturduğu yapılanması; alanında uzman akademisyenler, hukukçular, milletvekilleri, kaymakamlar, iş adamalarının katıldığı konferansları, düzenlediği sertifikalı programları, sosyokültürel aktiviteleri ve bölüm öğrencilerinin eğitim hayatlarında onlara destek olmaya yönelik projeleri ile birlikte kulübümüz, amacı doğrultusunda ilerlemektedir. Yeni çalışma yıllarında da uluslararası arenaya dönük yeni ve önemli projeleriyle işleyişine devam edecektir.

Kulübümüzün logosu yukarıda görüldüğü gibi M, S, K ve Y harflerinin içine yerleştirildiği, Boğaz Köprüsü, Boğaziçi ve Anadolu Hisarı’nı temsil eden ikonlarla zenginleştirilmiş mavi beyaz fonlu amblemdir. Kulübün adının resmi kısaltması ise SKYK’dır.

Her yıl ortalama 100 kişinin üyelik başvurusunda bulunduğu ve sosyal medya üzerinden de etkinliklerinin binlerce kişi tarafından takip edildiği Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü, bu köklü geçmişi, değerli danışman kadrosu ve önemli projeleriyle işleyişini Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Binası kulüpler odasında sürdürmektedir. Üniversitemizin tüm öğrencilerini de Kulüp Tüzüğü’nde yazılı ilgili kurallara göre kulübümüzde görmekten, büyük bir aile olarak yürümekten kıvanç duyarız.

Bu sayfa Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü tarafından en son 05.06.2015 19:54:01 tarihinde güncellenmiştir.